Suomen maatalousmuseo Sarka | 17.8. | Loimaa | Ruokakeskiviikko | Ilmaistapahtuma |

Luento ja työnäytös: Perunan viljely Suomessa ja perunajauhoja kotikonstein
Suomen maatalousmuseo Saran elokuun Ruokakeskiviikossa pääroolissa on peruna. Tilaisuuteen sisältyy luento perunan viljelyn historiasta ja työnäytös perunajauhon valmistuksesta.
Ruokakeskiviikon tilaisuus jakaantuu elokuussa kahteen osaan: Ensin amanuenssi Elsa Hietala esittelee perunanviljelyn historiaa Suomessa – Miten pappiloiden herkusta tuli kaiken kansan suosikkiruoka ja pulavuosien pelastaja?
Esityksen jälkeen kokoelmapäällikkö Juha Hirvilammi esittelee työnäytöksessä, miten perunajauhoa voi valmistetaan kotikonstein.
Hietalan puolen tunnin luento alkaa 17.8. klo 18 Sarka-museon Riihi-seminaaritilassa ja sitä voi myös seurata suoratoistona tilaisuuden alettua museon YouTube-kanavalla.
Perunajauhojen valmistus tapahtuu muualla museon tiloissa, eikä sitä valitettavasti voida lähettää suoratoistona. Videotaltiointi työnäytöksestä julkaistaan kuitenkin YouTube-kanavallamme myöhemmin.
Tapahtuma-aika
17.8.2022 klo 18–19
Pääsymaksut
Tapahtuma on ilmainen.