Suomen maatalousmuseo Sarka | 17.8. | Loimaa | Ruokakeskiviikko | Ilmaistapahtuma |
Perunapelto, jossa kuokka ja nostettuja mukuloita.

Luento ja työnäytös: Perunan viljely Suomessa ja perunajauhoja kotikonstein

Suomen maatalousmuseo Saran elokuun Ruokakeskiviikossa pääroolissa on peruna. Tilaisuuteen sisältyy luento perunan viljelyn historiasta ja työnäytös perunajauhon valmistuksesta.

Ruokakeskiviikon tilaisuus jakaantuu elokuussa kahteen osaan: Ensin amanuenssi Elsa Hietala esittelee perunanviljelyn historiaa Suomessa – Miten pappiloiden herkusta tuli kaiken kansan suosikkiruoka ja pulavuosien pelastaja?

Esityksen jälkeen kokoelmapäällikkö Juha Hirvilammi esittelee työnäytöksessä, miten perunajauhoa voi valmistetaan kotikonstein.

Hietalan puolen tunnin luento alkaa 17.8. klo 18 Sarka-museon Riihi-seminaaritilassa ja sitä voi myös seurata suoratoistona tilaisuuden alettua museon YouTube-kanavalla.

Perunajauhojen valmistus tapahtuu muualla museon tiloissa, eikä sitä valitettavasti voida lähettää suoratoistona. Videotaltiointi työnäytöksestä julkaistaan kuitenkin YouTube-kanavallamme myöhemmin.

Tapahtuma-aika

17.8.2022 klo 18–19

Tapahtumapaikka
Pääsymaksut

Tapahtuma on ilmainen.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.