Salo | Taidemuseo | Veturitalli

HC Berg 14.5.–4.9.2022

Kuvataiteilija Hans-Christian Berg (s. 1971) on tullut tunnetuksi teoksista, jotka tekevät näkyväksi optisia ilmiöitä. Kesän näyttely HC BERG vie katsojan taiteen peruskysymyksen äärelle: miksi näemme niin kuin näemme? 

Color-Space-Peach-medium-Yellow-exploding-center-2015-scaled

HC Berg pyrkii teoksissaan esteettiseen virheettömyyteen. Hän käyttää monipuolisia materiaaleja leikaten laserilla terästä ja akryyliä, yhdistäen puhallettua lasia, keramiikkaa tai valmiita muovielementtejä. Myös valo on osa teoksia ja näyttelyn kokonaisuutta. Veturitallin pääsalit täyttyvät töistä, joista suurinta osaa ei ennen ole esitelty näyttelyissä. Valtaosa teoksista on taiteilijan omistuksessa, mutta mukana on lainoja myös muista suomalaisista taidemuseoista.

Vuoden nuoreksi taiteilijaksi 2007 nimetty kansainvälisesti työskentelevä HC Berg on valmistunut vuonna 2002 Taideteollisesta korkeakoulusta muotoilusuunnittelijaksi keraamisen taiteen ja lasitaiteen linjalta sekä Suomen Kuvataideakatemiasta. Bergin teoksia on esitelty useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hänen teoksiaan kuuluu merkittäviin suomalaisiin ja kansainvälisiin taidekokoelmiin. Taiteilija asuu ja työskentelee Inkoossa.

Kuva: HC Berg, Color Space – Peach Medium / Yellow Exploding Center 2015, kuva: HC Berg.

 

Aukioloajat

14.5.–4.9.2022:

Ti-pe 10–18
La-su 11–17
Lisätietoa kotisivuilla.

Museon yhteystiedot​
Pääsymaksut

8/5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Museokortti ja yleisimmät kulttuurisetelit käyvät. Lisätietoa kotisivuilla.