Salo | Taidemuseo | Galleria Sivuraide | Veturitalli

Laura Laine – Egg, Sugar & Pink Flora 14.5.–4.9.2022

Laura Laine (s. 1983) on tunnettu menestyneenä kuvittajana Suomessa ja kansainvälisesti, mutta on vuodesta 2014 lähtien työskennellyt myös lasin parissa. Ilmeikkäät, mielikuvitukselliset rakennelmat ovat kuin lasisia avaruusraketteja laukaisualustalla, syvänmeren koralleja tai piikkipäisiä pokaaleja.

Laura Laineen lasiveistos Sugar valkoista taustaa vasten

Laura Laineen lasiteoksia on aiemmin ollut esillä Designmuseossa ja muutamissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä. Nyt ne valtaavat Salon taidemuseo Veturitallin Galleria Sivuraiteen. Teosten runsaus tuo mieleen barokin, rokokoon sekä pop-taiteen maailman. Laine on kiinnostunut väreistä, maalauksellisuudesta ja lasin hulluistakin mahdollisuuksista. Vapaasti puhalletut lasiteokset ovat syntyneet Laineen piirustuspöydällä ja tšekkiläiset lasinpuhaltajamestarit ovat puhaltaneet teokset Nuutajärvellä yhteistyössä taiteilijan kanssa.

Laura Laine on opiskellut vaatesuunnittelua Taideteollisessa korkeakoulussa ja valmistunut taiteen kandidaatiksi. Hänen piirustuksiaan ja kuvituksiaan on nähty kansainvälisten lehtien sivuilla ja muotimerkkien kampanjoissa. Tällä hetkellä taiteilija työskentelee pääasiassa oman taiteellisen tuotantonsa parissa ja piirustuksiin painottuvia näyttelyitä nähdään muun muassa Yhdysvalloissa. Taiteilija asuu ja työskentelee Helsingissä.

Teoskuva: Laura Laine, Sugar, 2021, kuva: Jussi Tiainen.

14.5.4.9.2022:

Suljettu maanantaisin. Lisätietoa kotisivuilta.

Museon yhteystiedot

8/5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Museokortti ja yleisimmät kulttuurisetelit käyvät. Lisätietoa kotisivuilta.