Salo | Taidemuseo | Veturitalli | Galleria Sivuraide

Pilvi Takala: The Stroker, 24.9.2022–8.1.2023

Videoteos The Stroker pohjautuu kuvataiteilija Pilvi Takalan kahden viikon pituiseen interventioon Second Homessa eli trendikkäässä, itä-lontoolaisessa yhteisöllisessä työtilassa.

Pilvi Takala - The Stroker

Intervention aikana Takala esiintyi työtilan palkkaamana hyvinvointiammattilaisena, jonka uraauurtava yhtiö Personnel Touch tarjosi kosketuspalveluita työpaikoilla. Ihmiset reagoivat kosketukseen hyvin eri tavoin.

Taiteilija Pilvi Takala (s. 1981) elää ja työskentelee Berliinin ja Helsingin välillä. Hänen videoteoksensa pohjaavat performatiivisiin interventioihin, joissa hän tutkii tiettyjä yhteisöjä käsitelläkseen yhteiskunnallisia rakenteita. Teoksissa kyseenalaistetaan käyttäytymisemme normatiivisia sääntöjä ja totuuksia eri yhteyksissä. Hänen teoksensa osoittavat, että usein sosiaalisen tilanteen piilevistä säännöistä pääsee perille vain häiritsemällä tilannetta.

Takala edustaa Suomea Venetsian Biennaalissa 2022. Teos Close Watch esitetään Suomen paviljongissa Giardinin biennaalipuistossa. Biennaali on avoinna 23.4.–27.11.2022.

Kuva: Pilvi Takala & AV-arkki

24.9.20228.1.2023:

8/5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Museokortti ja yleisimmät kulttuurisetelit käyvät. Lisätietoa kotisivuilta.