Käsityömuseo Miila | Näyttely | Paimio | Keskiaika | Kulttuurihistoria

Sotureita ja käsityöläisiä - Keskiajan sotavarusteita

Paimion Käsityömuseo Miilassa on joka vuosi vaihtuva teemanäyttely. Vuoden 2022 teemanäyttely keskittyy kesiaikaisten sotavarusteiden materiaaleihin ja niiden valmistustapoihin.

Näyttelyesineet ovat replikoita keskiaikaisista haarniskoista eli niiden valmistusprosessi lähentelee aitoja keskiaikaisia menetelmiä. Näyttelyssä on esillä 1530-luvun tyylinen Landsknecht-palkkasotilaan haarniska sekä 1400-luvun lopun tyylinen ratsumiehen haarniska.

Haarniskat ovat lainassa WarusSeppäin Killalta, joka tutkii ja esittelee tietoa sekä keskiaikaisten että varhaisen renessanssin aikaisten aseiden ja haarniskoiden valmistuksesta. WarusSeppäin Kilta keskittyy erityisesti pohjolassa käytettyihin sotavarusteisiin. WarusSeppäin Killasta lisää tietoa osoitteessa www.warussepat.fi

8.6. – 7.8. ke – pe klo 11 – 17.30, la – su klo 12 – 16

11.8. – 10.9. to – la klo 12 – 16

su 28.8. (V-S museopäivä)  klo 12 – 16