Salo | Taidemuseo | Veturitalli

ÜBERHUND – Taiteen kiehtovat koirat 24.9.2022-8.1.2023

Sanotaan, että koira on ihmisen paras ystävä. Yhteiselomme ajan koira on toiminut paitsi ihmisen kumppanina ja työtoverina, myös muusana ja tekojemme inspiraationa. Salon taidemuseo Veturitallin näyttely Überhund – Taiteen kiehtovat koirat kertoo suhteemme ainutlaatuisuudesta.

Samuli Heimonen - Matriarkka

Kuvataiteessa koiria esiintyy hämmästyttävän paljon, mutta hahmoina ne ovat niin arkisia ja tavallisia, että saattavat jäädä helposti huomaamatta. Überhund nostaakin koirat esiin niiden työtehtävien ja roolien alta, katseen kohteeksi ja pääosaan.

Näyttelyn vanhimmat mukana olevat esineet ovat mayakulttuurin ajoille sijoittuvat pienoisveistokset, sekä Kiinan Han-dynastian aikainen Terrakottakoira. Uusimmat teokset ovat valmistuneet näyttelyyn tänä kesänä. Kaikkiaan kokonaisuudessa on mukana yli sata teosta noin 50 taiteilijalta. Teokset ovat lainassa suomalaisista julkisista kokoelmista, museoista, gallerioista, säätiöistä ja yksityisiltä omistajilta. Näyttely on laajin koiria esittävän taiteen kokonaisuus mitä Suomessa on koskaan nähty ja sen on kuratoinut museonjohtaja Susanna Luojus.

Salon taidemuseon jälkeen näyttelykokonaisuus jatkaa kiertoaan keväällä 2023 valituin sisällöin Kouvolan, Jyväskylän, Mikkelin ja Kuopion taidemuseoihin.

Pääsylipun hintaan sisältyvä yleisöopastus Veturitallin näyttelyihin järjestetään sunnuntaisin kello 14. Tervetuloa!

Kuva: Samuli Heimonen – Matriarkka, 2016.

24.9.20228.1.2023:

8/5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Museokortti ja yleisimmät kulttuurisetelit käyvät. Lisätietoa kotisivuilta.