Museo | Turku | Kulttuurihistoria | Muu | Taidemuseo

Aboa Vetus & Ars Nova

Aboa Vetus & Ars Nova on arkeologian ja nykytaiteen museo keskellä Turkua, keskellä ihmisiä.

Vuonna 1995 avattu Aboa Vetus & Ars Nova sijaitsee Aurajoen rannassa, Rettigin palatsiksi kutsutussa rakennuksessa.

Koe menneisyys 600 vuotta vanhan rauniokorttelin kujilla! Suomen ainoa arkeologinen museo syntyi laajojen kaupunkiarkeologisten kaivausten tuloksena 1990-luvulla. Aboa Vetuksessa voi tutustua keskiaikaisten kivitalojen kellareihin ja kulkea vanhaa Luostarin jokikatua pitkin.
Nukkekodit ja toiminnalliset pisteet kutsuvat pieniä museovieraita leikkimään ja tutkimaan. Tutustu elämään keskiajan Turussa, kirjoita vahataululle, kuuntele soittimia tai tunnista luita!
Museon laadukkaat taidenäyttelyt nostavat esiin ajankohtaisia taiteilijoita ja näkökulmia erilaisiin ilmiöihin. Kesällä 2020 museossa nähdään palkitun valokuvataiteilijan Jorma Purasen laaja yksityisnäyttely Museum Meditations sekä kuvataiteilija Lilli Haapalan uusi installaatio Blues. Marraskuussa museossa tavataan Vuoden nuori taiteilija 2020: Aapo Huhta. Museo esittelee omaa taidekokoelmaansa teemallisissa näyttelyissä. Taidekokoelmassa on teoksia suomalaisilta ja kansainvälisiltä taiteilijoilta ja se painottuu 1950-luvun puolivälin jälkeiselle ajalle.
Museossa palvelevat myös museokauppa, kirjakauppa ja ravintola-kahvila M Kitchen & Café. Tervetuloa arkeologisen kulttuuriperinnön ja kuvataiteen pariin! Tarjolla on paras museokokemus ikinä!

Aukioloajat

Tiistaista sunnuntaihin klo 11–18

Museon yhteystiedot​
Pääsymaksut

11 / 8 / 5,5 € alle 7-vuotiaat ilmaiseksi
Meillä käy Musekortti