Salo | Taidemuseo | Veturitalli | Galleria Sivuraide

Galleria Sivuraide 28.1.–23.4.2023 : Elämää elävästi ja todesti – Kuvanveistäjä Ben Renvall 1903–1979

Salolaislähtöinen kuvanveistäjä Ben Renvall (1903–1979) oli taitava ja monipuolinen kuvanveiston materiaalien tuntija.

Kuvataiteilija Ben Renvall ateljeessaan

Renvall piti itseään ensi sijassa keraamikkona ja oli kiinnostunut erilaisista valumenetelmistä, pintakäsittelyistä sekä teknisten metodien kehittämisestä.

Veturitallin Galleria Sivuraiteella esillä olevan näyttelyn pienoisveistokset huokuvat Renvallin taiteen ilmeikästä ja positiivista asennetta, jolla hän kuvasi suomalaisen maaseudun elämää ”elävästi ja todesti”. Esillä on myös herkkiä naisfiguurin ylistyksiä unohtamatta salolaisten kevään sankaria, vappuna lakitettavaa Seppä Lauria tai elokuvamaailman kestojulkkista Jussi-patsasta.

Kuva: Ben Renvall ateljeessaan, 1971, kuvaaja tuntematon, kuva: Ben Renvallin arkisto

28.1.–23.4.2023:

10/7 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Museokortti ja yleisimmät kulttuurisetelit käyvät. Lisätietoa kotisivuilta.