Salo | Taidemuseo | Veturitalli

Gertrude Bell ja Meeri Koutaniemi: Kätketty vapaus – Hidden Freedom 6.5.–10.9.2023

Veturitallin kesän päänäyttelyssä dialogia käyvät valokuvadokumentaristit Gertrude Bell (1868–1926) ja Meeri Koutaniemi (s. 1987).

Brittiläinen Gertrude Bell toimi 1900-luvun alussa tutkimusmatkailijana, kirjailijana, poliittisena virkailijana, arkeologina ja vakoojana. Hänet tunnetaan erityisesti matkoillaan kuvaamistaan valokuvista ja kirjoittamistaan kirjeistä. Meeri Koutaniemi on tullut tunnetuksi yhteiskunnallisia aiheita ja ihmisoikeuskysymyksiä käsittelevistä valokuvista.

Kätketty vapaus – Hidden Freedom -näyttely kertoo kahden kuvaajan tekemästä dokumentaatiosta paikallisesta elämästä Lähi-Idässä ja Aasiassa, samoissa maissa kahtena eri aikakautena. Dialogia syventävät kuvaajien kirjoittamat henkilökohtaiset kirjeet sekä päiväkirjatekstit. Ainutlaatuista on kahden naisen visio maailmasta aikana, jolloin naisena yksin työskentely on ollut ja on edelleen harvinaista.

Pääsylipun hintaan kuuluvat yleisöopastukset sunnuntaisin klo 14, max. 25 hlöä. Tarkistathan poikkeukset museon verkkosivuilta.

Kuva: Meeri Koutaniemi, Burma, 2014.

Aukioloajat

6.5.–10.9.2023

Ti–pe 10–18
La–su 11–17
Suljettu maanantaisin. Lisätietoa kotisivuilta.

Museon yhteystiedot​
Pääsymaksut

10/7 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Museokortti ja yleisimmät kulttuurisetelit käyvät. Lisätietoa kotisivuilta.