Salo | Perniö | Kulttuurihistoria

Perniön museo

Rikasta esihistoriaa, lukuisia kyliä, kartanoita ja kirkkoja, varhaisia ruukkikyliä, kulkemista ja yhteisöllisyyttä – muun muassa niistä on paikallisesta historiasta kertova Perniön museo tehty

19_5_2003_2210

Monista paikallismuseoista poiketen Perniön museo on rakennettu jo alkuaan vuonna 1930 nimenomaan museoksi. Seudun isännät olivat antaumuksella keränneet vanhoja esineitä omiin kokoelmiinsa ja halusivat paikkakunnalle sen menneisyyden vaiheista kertovan museon. Upea kartanomainen rakennus vetää kävijää puoleensa vielä tänäkin päivänä. Kesällä 2021 auenneessa, kokonaan uudistetussa perusnäyttelyssä voi tutustua niin Perniön rikkaaseen esihistoriaan, alueen yli sataan kylään, kartanoiden ja ruukkien elämään, tiestöön ja reitteihin kuin tavallisten perniöläisten elämään. 

Museossa avautuu lisäksi kesällä 2023 uusi vaihtuva näyttely ”Takaisin Perniöön – sukumme naiskohtaloita”, joka kertoo perniöläisen taiteilija Aurora Reinhardin ja hänen äitinsä keramiikkataiteija Catharina Kajanderin suvun kiehtovan tarinan.

Perniön museolle myönnettiin vuoden 2021 ”Varsinais-Suomen museoteko” -tunnustuspalkinto perusteellisesta ja museon perinteitä kunnioittaen tehdystä museon uudistamisesta.

Perniön museo on osa Salon historiallista museota.

Aukioloajat

10.6.-27.8.2023
ke-su klo 11-17

Museon yhteystiedot​
Pääsymaksut

Vapaa pääsy