Salo | Perniö | Kulttuurihistoria

Perniön museo

Rikasta esihistoriaa, lukuisia kyliä, kartanoita ja kirkkoja, varhaisia ruukkikyliä, kulkemista ja yhteisöllisyyttä – muun muassa niistä on paikallisesta historiasta kertova Perniön museo tehty

19_5_2003_2210

Monista paikallismuseoista poiketen Perniön museo on rakennettu jo alkuaan vuonna 1930 nimenomaan museoksi. Seudun isännät olivat antaumuksella keränneet vanhoja esineitä omiin kokoelmiinsa ja halusivat paikkakunnalle sen menneisyyden vaiheista kertovan museon. Upea kartanomainen rakennus vetää kävijää puoleensa vielä tänäkin päivänä. Kesällä 2021 auenneessa kokonaan uudistetussa perusnäyttelyssä voi tutustua Perniön rikkaaseen esihistoriaan, yli sataan kylään, kartanoiden ja ruukkien elämään, tiestöön ja reitteihin sekä tavallisten perniöläisten elämään. 

Museossa on esillä lisäksi valokuvataiteilija Niclas Wariuksen tunnelmallisia valokuvia ja pääosin museon esinekokoelmista kokoama installaatio ”Vihreä huone”. 

Perniön museolle myönnettiin vuoden 2021 ”Varsinais-Suomen museoteko” -tunnustuspalkinto perusteellisesta ja museon perinteitä kunnioittaen tehdystä museon uudistamisesta.

Perniön museo on osa Salon historiallista museota.

Aukioloajat

8.6.-28.8.2022
ke-su klo 11-17

Museon yhteystiedot​
Pääsymaksut

Vapaa pääsy