Salo | Halikko | Kulttuurihistoria

Halikon museo

Halikon monipuoliseen paikallishistoriaan pääsee tutustumaan Halikon kirkon vierellä sijaitsevassa komeassa, kivisessä viljamakasiinissa

Räätälin työvälineitä Halikon museossa

Tunnelmallinen Halikon museo sijaitsee jyhkeässä lainamaksiinissa, jonka paksujen seinien turviin on aikanaan tallettettu viljaa koko pitäjän alueelta pahojen päivien varalle. Itse rakennus on vuodelta 1849. Siinä on toiminut aikojen saatossa niin armeijan varikko sota-aikana kuin myöhemmin sähköliikeen varasto. Suomessa 1950-luvulla levinneen kotiseutuaatteen innostamana paikalla avattiin Halikon kotiseutumuseo vuonna 1955. 

Halikon museossa on kaikkiaan kolme kerrosta, joissa esitellään paikallista historiaa useasta eri näkökulmasta. Ensimmäisessä kerroksessa voi perehtyä perinteiseen maanviljelykseen ja naisten tekemiin maatalon töihin sekä kurkistaa räätälin, suutarin ja puusepän verstaisiin. Toisessa kerroksessa on esillä Halikon piirimielisairaalan historiasta kertova näyttely “Piipun juurella – Halikon piirimielisairaalan elämää”. Museon kolmannessa kerroksessa kerrotaan alueen koulujen historiasta sekä esitellään museon rahakokoelmaa ja mittavaa asekokoelmaa.

Halikon museo on osa Salon historiallista museota.

Aukioloajat

9.6.-7.8.2022
to-su klo 11-17
Varsinais-Suomen museopäivänä 28.8.
klo 11-17

Museon Yhteystiedot​
Pääsymaksut

Vapaa pääsy