Salo | Taidemuseo | Veturitalli | Taidegrafiikka | Turun Taidegraafikot

Turun taidegraafikot 90 vuotta – Painetut maailmat 28.1.-23.4.2023

Turun Taidegraafikkojen 90-vuotisjuhlanäyttely Painetut maailmat on tuore katsaus tämän päivän turkulaisen sekä kotimaisen taidegrafiikan tilaan ja sen eri menetelmiin.

Teos, taidegrafiikkaa: Teija Lehto, Elämän paljous, puupiirros, 2022

Näyttelyn taiteilijat kuuluvat yhdistykseen ja kokonaisuuden on kuratoinut kuvataiteilija, taidegraafikko Juha Joro. Näyttelyyn osallistuu 12 Turun Taidegraafikkojen yhdistyksen jäsentaiteilijaa: Annika Dahlsten, Markku Haanpää, Katri Ikävalko, Sirkku Ketola, Heli Kurunsaari, Miina Laine, Teija Lehto, Sara Manninen, Laura Miettinen, Tiina Vainio, Hanna Varis ja Jirko Viljanen.

Monen taiteilijan teokset käsittelevät esimerkiksi ajan kulkuun liittyviä teemoja. Teosten maailma liikkuu henkilökohtaisten muistojen tai muistumien kautta aina nykyhetken arjen yksityiskohtiin ja tuntoihin. Kokonaisuutena näyttely valottaa taidegrafiikan erityisyyttä kuvataiteen ilmaisukeinona, jonka jotkut menetelmät ovat jo vuosisatoja vanhoja.

Vuonna 1933 perustettu Turun Taidegraafikot ry on Suomen vanhin taidegrafiikan paikallisyhdistys. Sen tarkoituksena on edistää taidegrafiikan harjoittamista sekä lisätä mielenkiintoa taidegrafiikkaa kohtaan.

Kuva: Teija Lehto, Elämän paljous, puupiirros, 2022.

28.1.–23.4.2023:

10/7 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Museokortti ja yleisimmät kulttuurisetelit käyvät. Lisätietoa kotisivuilta.