Varsinais-Suomen museopäivä Uudenkaupungin museossa

Uudenkaupungin museo on mukana elokuun lopussa järjestettävässä Varsinais-Suomen museopäivässä, jolloin kymmenet museokohteet avaavat ovensa ja esittelevät toimintaansa.

Käsitöitä tekeviä naisia ryhmäkuvassa

Elokuun viimeisenä sunnuntaina vietetään jälleen Varsinais-Suomen museopäivää. Sunnuntaina 28.8.2022 kymmenet museot ympäri maakunnan tarjoavat ilmaisen sisäänkäynnin kohteisiinsa, joissa on mielenkiintoisten näyttelyiden lisäksi erilaisia tapahtumia ja ohjelmaa. 

Uudenkaupungin museon kohteista 28.8. klo 11-16 ovat avoinna Wahlbergin museotalo (Ylinenkatu 11) ja Kalannin kotiseutumuseo (Kuriirikuja 1). Wahlbergin talossa on alakerran porvarishuoneiden ja yläkerran merihistoriallisen näyttelyn lisäksi nähtävillä Päällepantavaa -niminen pukuhistoriasta kertova näyttely. Piharakennuksen suutarinverstas ja lasten leikkipaikka ovat myös avoinna. Kalannin kotiseutumuseon avoinnapidosta tapahtumapäivänä huolehtii Kalanti-Seura. Uudessakaupungissa on avoinna myös Kalannin veteraanimuseo (Pruukintie 7, puh. 040 730 1111). Museo on avoinna klo 11.30-16, ja siellä on esillä laaja kokoelma sotien aikaista esineistöä, pääosin Kalannin alueelta.

Tapahtuman kunniaksi Uudenkaupungin museo avaa myös pelattavaksi uuden suunnistuspelin, jota voi pelata omatoimisesti Uudenkaupungin keskustan alueella kännykkää tai tablettia apuna käyttäen. Aikamatka vanhaan Uuteenkaupunkiin -peli alkaa osoitteesta Rauhankatu 8, missä on ensimmäinen suunnistusrasti. Rastit (1-7) kierretään järjestyksessä, ja seuraavaksi selvitettävä rasti näkyy pelikartalla muita tummemman värisenä. Rastin tehtävä aukeaa, kun pelaaja on tarpeeksi lähellä rastia. Puhelimen sijaintitiedot täytyy siis muistaa laittaa päälle ennen pelin aloittamista. Pelaajan tulee mennä osoitteeseen Rauhankatu 8, kirjoittaa selaimeensa play.seppo.io ja kirjautua sivustolle koodilla FB422A. Tulostetun pelikartan voi halutessaan ottaa mukaan Wahlbergin museotalosta,

Tervetuloa Varsinais-Suomen museopäivän kierrokselle Uuteenkaupunkiin!

Aukioloajat

Wahlbergin museotalo ja Kalannin kotiseutumuseo avoinna 28.8. klo 11-16, Kalannin veteraanimuseo klo 11.30-16

Museon yhteystiedot​
Pääsymaksut

Ilmainen sisäänpääsy