Salo | Uskela | Kulttuurihistoria

Meritalon museo

Idyllisessä Meritalon museossa voi istahtaa kansakoulun pulpettiin ja ihastella opettajaperheen asuntoa 1800- ja 1900-lukujen taitteesta sekä hengähtää kukkivan puutarhan keskellä

Meritalon museon puutarhassa kukkivat juhannusruusut

Meritalon museo sijaitsee lähellä Salon keskustaa, Moision vanhassa puutalokaupunginosassa. Alkuaan Joensuun kartanon väentupana toimineessa rakennuksessa sijaitsi Uskelan vanhin kansakoulu vuosina 1873-1906. Museossa on esillä tunnelmallinen koululuokka, josta löytyy niin kierto- kuin kansakoulun aikaisia esineitä karttapalloista opetustauluihin ja koulukäsitöihin. Koulussa työskennellyt opettajaperhe on aikanaan asunut samassa rakennuksessa ja luokan lisäksi museosta löytyy ihastuttava opettajaperheen koti kamareineen, saleineen ja keittiöineen. 

Toisessa päässä rakennusta on suuri sali, jossa avautuu kesällä 2023 uusi, vanhoista leluista ja leikkimisestä kertova värikäs näyttely ”Entten tentten”. 

Meritalon museota ympäröi vehreä puutarha, joka on uudistettu vuosina 2020-2021 keitaaksi puutalojen katveeseen. Puutarhaan on kerätty vanhaa kantaa olevia salolaisia perinnekasveja samoille sijoille, joilla niitä vanhojen valokuvien perusteella on kasvanut noin sata vuotta sitten. Puutarhan pöytä- ja istuskeluryhmät kutsuvat viettämään aikaa museon pihapiirissä vaikka eväsretken merkeissä.

Meritalon museo on osa Salon historiallista museota.

Aukioloajat

7.6.-27.8.2023
ke-su klo 11-17

Museon yhteystiedot​
Pääsymaksut

Vapaa pääsy